Poradna - Zánět močových cest

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Denní pomočování

Dobrý den,mám dotaz,který se týká mého 3,5 letého syna.Od září začal chodit bez plenek přes den,a tak nastoupil do školky,někdy se stalo,že to nestihl na záchod a tak se počůral.Postupem času to bylo častěj a častěj,ve školce i 3x.Ve dvou letech prodělal zánět moč.cest,chodili jsme k nefrologovi,ale už nás propustili.Nevím co si o tom jeho počůrávání mám myslet,je mi to nepříjemné,mám smíšené pocity,do školky chodí rád,nemyslím,že je to psychyckého původu.Začal mi to dělat i doma.Připadá mi,že to ani necítí,že čůrá a je mu to jedno,nechci ho za to trestat,ale nevím co dál...Předtím to nedělal,chodil si sám na záchod.Podotýkám,že na noc má ještě plenku...Prosím o radu.Děkuji.

Odpovědi na otázku

Pomočování u dětí by se mělo začít intenzivněji řešit, pokud přetrvává po 5. roce života. Pokud byl váš syn vyšetřen nefrologem a byla vyloučena vrozená vada, pak je to jistě nepříjemný problém, ale není důvod se příliš znepokojovat. Nejlepší by asi bylo poradit se s pediatrem, jak nejvhodněji nacvičovat udržení moči.